آيين نامه خوابگاههاي دانشجويي
مقدمــه:
با عنايت به حجم روزافزون دانشجويان علاقمند به تحصيل و محدوديت امكانات موجود و لزوم تلاش دانشكده هاي علوم قرآني براي كاهش نگراني دانشجويان در تأمين مسكن مناسب در طول تحصيل و با هدف توزيع بهينه امكانات در بين دانشجويان ، آيين نامه نحوه استفاده از خوابگاههاي دانشجويي تدوين و جهت اجرا ابلاغ مي گردد.
مـــاده 1) نحوه اداره :
مديريت خوابگاههاي دانشجويي و مسئوليت حفظ اموال ، اماكن ، تأسيسات و اجراي مقررات عمومي بر عهده اداره امور دانشجويي و سرپرست خوابگاه در حوزه معاونت دانشجويي و فرهنگي دانشكده است.
تبصره1: انجام هرگونه فعاليت فرهنگي و فوق برنامه در خوابگاه منوط به هماهنگي با امور دانشجويي و فرهنگي است.
تبصره2: دانشكده مي تواند از مشاركت دانشجويان ساكن براي انجام امور فرهنگي و اداره خوابگاه تحت عنوان كار دانشجويي استفاده كند.
مـــاده 2) نحوه و مدت اسكان:
دانشجويان واجد شرايط با توجه به امكانات و تعداد متقاضيان مي توانند از تاريخ شروع به تحصيل در دوره كارشناسي حداكثر 8 نيمسال و در دوره كارشناسي ارشد حداكثر 4 نيمسال از خوابگاههاي دانشجويي استفاده نمايند.
تبصره1: دانشكده مي تواند در صورت كمبود امكانات موجود حداكثر مدت استفاده از خوابگاه دانشجويي را با هماهنگي دفتر مركزي كاهش دهد.
تبصره2: در صورت عدم تخليه خوابگاه در موعد مقرر دانشكده مي تواند نسبت به صدور مجوز تخليه محل سكونت دانشجو اقدام نمايد.
مـــاده 3) وديعه :
دانشجوي ساكن در خوابگاه ملزم به حفظ و نگهداري اموال موجود در خوابگاه است و در صورت وارد آوردن خسارت به جبران كليه خسارت هاي وارده ملزم خواهد بود. لذا به منظور جبران خسارتهاي احتمالي وارده در طول مدت اقامت، مبلغي به عنوان وديعه يا يك فقره سفته پانصد هزار ريالي با توجه به صلاحديد دانشكده از دانشجو دريافت تا عنداللزوم براي جبران خسارت وارده به خوابگاه مورد استفاده قرار گيرد.
مقررات عمومي:
مــــاده 4) دانشجو در مدت اقامت در خوابگاههاي دانشجويي ملزم به رعايت مقررات عمومي به شرح زير است:
1ـ 4 : ساعت ورود و خروج مجاز دانشجويان ساكن در خوابگاه و اوقاف ملاقات بر حسب وصول سال از سوي اداره خوابگاههاي دانشجويي دانشگاه تعيين مي شود.
2ـ 4 : به منظور رعايت سكوت و آرامش ـ به تناسب فصول طبق اعلام دانشكده مربوطه ساكنين خوابگاه موظفند بعد از ساعت اعلام شده از ايجاد سرو صدا در راهروها و سالن هاي عمومي خوابگاه خودداري نمايند.
3ـ 4 : استفاده از وسايل سمعي و بصري و رايانه در صورت رضايت ساكنين اتاق و عدم تجاوز به حقوق ديگران و رعايت موازين قانوني بلامانع است.
4ـ 4 : پذيرش مهمان در اتاق دانشجويي ممنوع است و مهمان در صورت هماهنگي با امور دانشجويي مي تواند حداكثر تا ساعت 18 مجاز به حضور در خوابگاه مي باشد.
5ـ4: بازرسي از اتاق دانشجويان صرفاً با مجوز كتبي معاون دانشجويي و فرهنگي دانشكده مجاز است.
6ـ4: ورود ملاقات كننده مرد به خوابگاه خواهران و ورود ملاقات كننده زن به خوابگاه برادران ممنوع است.
7ـ4: اقامت دانشجويان دختر در خارج از خوابگاه صرفاً براي مدت معين و در محلهاي اعلام شده از سوي ولي دانشجو بلامانع است. در صورت تخلف دانشجو ، دانشكده مجاز به تصميم گيري در مورد اقامت وي در خوابگاه خواهد بود.
8ـ4: انجام نظافت اتاق و حفظ بهداشت عمومي خوابگاه به عهده دانشجويان ساكن خوابگاه است. لذا دانشجويان در قراردادن كيسه هاي زباله در محل مخصوص و نظافت راهروها و سالن هاي عمومي و آشپزخانه همچنين قرار ندادن وسايل اضافي در راهروها و سالن نهايت همكاري را با مسئول خوابگاه خواهند داشت.
9ـ4: دانشكده مي تواند غيبت دانشجوي ساكن در خوابگاه را به خانواده دانشجو اطلاع دهد. و در صورت غيبت مستمر دانشكده مي تواند در مورد ادامه سكونت دانشجو تجديدنظر كند.
مـــاده 5) مقررات اخلاقي و فرهنگي :
1ـ5: رعايت شعائر و شئونات اسلامي ، احترام متقابل ، حجاب اسلامي ، رعايت حقوق ساكنين اماكن مسكوني مجاور و يا مشرف بر خوابگاههاي دانشجويي و حفظ آرامش ساكنين داخل و خارج ساختمان براي كليه دانشجويان ساكن خوابگاههاي دانشجويي الزامي است.
2ـ5: نگهداري و استفاده از ابزارآلات غيرمجاز در خوابگاه ، استعمال دخانيات و بلند نمودن بيش از حد صداي لوازم صوتي و تصويري ممنوع است.
مـــاده 6) مقررات انضباطي:
1ـ 6 : دانشجوي متقاضي از خوابگاه موظف است در ابتداي ورود و قبل از تحويل گرفتن اتاق ، مجموعه مقررات و ضوابط خوابگاه را مطالعه و نسبت به رعايت آنها كتباً متعهد شود.
2ـ 6 : دانشجو موظف است كه نسبت به نگهداري از وسايل اتاق و خوابگاه از زمان تحويل تا زمان ترك خوابگاه يا فارغ التحصيلي كوشا بوده و همانگونه كه تحويل گرفته در هنگام ترك خوابگاه ارجاع دهد.
3ـ6 : دانشجو حق تعويض اتاق ، تعويض كليد، جابجايي ساير وسايل بدون هماهنگي و حق واگذاري اتاق خود را به ديگري ندارد.
4ـ 6 : هر دانشجو موظف به حفظ اموال شخصي خود خواهد بود و سرپرست خوابگاه در اين رابطه هيچگونه مسئوليتي ندارد.
5 ـ 6 : دانشجو موظف است اجاره بها خوابگاه را برابر نرخ مصوب دفتر مركزي كه در آغاز هرسال تحصيلي ابلاغ مي شود در زمان انتخاب واحد واريز نمايد.
مـــاده 7) در صورت عدم رعايت موارد مندرج در اين آيين نامه دانشكده مي تواند برابر مقررات با دانشجوي خاطي برخورد كند.
اين آيين نامه برابر ضوابط و مقررات آيين نامه خوابگاههاي دانشجويي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري تدوين و از تاريخ ابلاغ لازم الاجراست و كليه آيين نامه هاي قبل لغو مي گردد.